Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Vicky (©Julie Landrieu)

Geboortedatum: 2014 Geslacht: Teef – Ras: Mechelse herder

Afkomst: Mijn verleden is er geen om nostalgisch op terug te blikken. Integendeel, dankzij een inbeslagname kwam er een einde aan mijn dagen in een vieze, vuile ren.
21 augustus 2018 staat in mijn geheugen gegrift als de dag waarop ik een hoofdstuk afsloot en een nieuw en veel beter startte. Die dag belandde ik nietsvermoedend bij Dierenasiel Genk, waar de fundamenten werden, en nog steeds worden, gelegd voor een veel betere toekomst.

Kan in de wagen: Met sierlijke sprongen!
Kan met kinderen:Te veel prikkels…
Kan met katten: Neen.
Kan met andere honden: Ik ben onvoldoende gesocialiseerd om harmonieus samen te leven met een blaffende of miauwende diersoort.

KarakterMet 6 jaar op de teller heb ik – als de gezondheid meezit natuurlijk – nog tal van mooie jaren in het verschiet. Die jaren hoop ik te kunnen doorbrengen bij gemotiveerde dierenliefhebbers die houden van zeer werklustige honden!

Ik ben immers zeer intelligent en beschik over een grote will to please. Het zou zonde zijn om daar niet mee aan de slag te gaan. Bovendien ga ik me ongetwijfeld misdragen, als je me niet mentaal en fysiek uitdaagt. Verrijking? Graag! Van alle mogelijke soorten… Het mag gerust wat meer zijn!

Ik ben de geknipte Mechelaar voor een sportief iemand die graag traint, wandelt en speelt. Doe je dat niet? Dan rammel ik gegarandeerd met je voeten, om je alsnog te activeren! Deugnieterij? Misschien een klein tikkeltje!

Het is misschien ook ineens het moment om te bekennen dat ik nooit eerder binnenshuis heb geleefd. Bij activiteiten in de leefruimtes van het asiel is ook gebleken dat ik stress voel opborrelen als ik in een leefruimte tijd moet doorbrengen. Geef me een ingevroren Kong en dan ben ik wel even zoet.

Niet echt manieren voor een elegante dame? Dat besef ik, maar de frustratie neemt op zo’n momenten even de overhand… Ik kan leren en ik wil leren, maar er zal geduld, doorzetting en training nodig zijn.

Ik word trouwens gelauwerd om mijn werkdrift én mijn passie voor tennisballen, iets wat binnen het politiemilieu altijd een criterium is bij aanwerving als werkhond. Daarvoor heb ik intussen te veel jaren op de teller.

Voor reguliere training ben je natuurlijk nooit te oud. Zo wandel ik dankzij de asielmedewerkers intussen prima aan de lijn. Ik val niet meer uit naar fietsers noch naar auto’s, dat heb ik perfect afgeleerd. Wat ik nog niet afgeleerd ben is happen. Bij frustratie durf ik dit wel nog te doen. Speeltjes laat ik me nog niet zomaar afnemen, dus ruilen is aangewezen. Ik vind trouwens dat het verplicht zou moeten zijn voor elke hond.

Van voedselagressie is geen sprake. Ik neem voeding netjes aan uit de menselijke hand en ben heel gericht op mijn begeleiders als er voeding in het spel is, maar ook op andere momenten natuurlijk. Betrek mij bij sport, spel of training en ik sta voor je klaar!

Last but not least… Ik stond op de eerste rij bij het uitdelen van de looks. Mijn fans omschrijven me dan ook als “oogverblindend mooi” en “eleganter dan elegant”. Ik ben me er zelf minder van bewust, maar blijkbaar loop ik trappen en maak ik sprongen met een sierlijkheid om u tegen te zeggen.

Adoptie via:

Dierenasiel Genk 
Europalaan 13
3600 Genk
089 35 70 09
info@dierenasielgenk.be

Foto’s: Julie Landrieu
Tekst: Arianna Thiré

Meer info: https://dierenasielgenk.be/honden/vicky/