Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Jim (©Kevin Vankeirsbilck)

Geboortedatum: 2018 – Geslacht: Reu – Ras: Stafford

Afkomst:Al meer dan een jaar vertoef ik bij Dierenasiel Gent, na een afstand door mijn meest recente ‘eigenaar’. Ik ben een typische doorgeefhond en draag daar gedragsmatig de gevolgen van. Had ik mijn verleden zelf liever anders gezien? Reken maar van yes!

Kan in de wagen: Dat spreekt voor zich, ik kan misschien zelfs van de ene in de andere ‘hoppen’.
Kan met kinderen: Mag ik een pasvraag?
Kan met katten: Twee pasvragen?
Kan met andere honden: Drie pasvragen dan maar? Ik wijt het aan mijn multiple baasjes die samen verantwoordelijk zijn voor een gebrekkige socialisatie.

Karakter: Gezien mijn betreurenswaardige parcours schenk ik mijn vertrouwen niet lukraak weg. Je zal het, net als mijn selecte groep asielbuddy’s, moeten verdienen. En je zal voorbij de eerste indruk aan mijn hok moeten kijken. Het liefst jaag ik onbekenden heel ver weg, uit zelfbescherming, onzekerheid of wantrouwen, of een mix van de drie.

Ik heb baat bij een rustige en consequente aanpak. Ben je zelf zenuwachtig of onzeker van nature, dan gaan we elkaar alleen maar aansteken tot ongewenst gedrag. Hoe ik dit uit? Door in het rond te happen. Eerlijk is eerlijk…

Door een van mijn eigenaars werd ik gecastreerd, of beter door de dierenarts van een van hen. Ook mis ik een stukje van mijn staart. Aangezien ik mijn staart najoeg, is er overgegaan tot een amputatie, opnieuw door een gediplomeerd iemand natuurlijk.

Het goede nieuws? Eens het vertrouwen er is, dan kunnen er mooie momenten ontstaan. Zo breng ik dolgraag tijd door met mijn vaste mensen tijdens hun pauzes en na de uren. Op de speelweide haal ik al rollend en dollend, maar ook al lopend en achtervolgend, mijn hartje op.

Is er geen sprake van vertrouwen, dan voel ik dit heel goed aan, net als angst… Ik ruik het van ver en dan neem ik een loopje met je, figuurlijk welteverstaan.

In een ideale wereld krijg ik de kans om iets moois op te bouwen, op mijn tempo en onder bepaalde voorwaarden, deels die van jou, deels die van mij. Zo zal je mijn grenzen moeten respecteren en mijn taal moeten leren spreken, bij voorkeur onder begeleiding van een gedragstrainer.

Ik heb mijn buik vol van verhuizingen en aanpassingen. Ik hunker naar stabiliteit, maar ik heb een weg af te leggen om dit te bereiken. Dit kan enkel met mensen die beschikken over een serieuze portie geduld en doorzettingsvermogen, maar ook een rugzakje vol ervaring en zin voor realiteit.

Ik ben niet de zoveelste hond die gered moet worden. Ik redde het de voorbije 3,5 jaar immers zelf in de meest uiteenlopende omstandigheden. Ik zoek iemand die begrijpt wat ik heb meegemaakt, beseft dat ik een serieuze uitdaging ben en doorbijt in goede en kwade dagen. Ups en downs zullen er zeker volgen, maar als we kleine succesjes rustig aan elkaar breien zetten we grootse lappen of stappen in de goede richting. Rijtje na rijtje, stapje voor stapje.

Adoptie via:

Dierenasiel Gent
Noorderlaan 9
9000 Gent
09/222.53.03
info@dierenasielgent.be

Foto’s: Kevin Vankeirsbilck
Tekst: Arianna Thiré

Meer info: https://www.dierenasielgent.be/adopteer/spike