Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

DAGBOEK VAN EEN ASIELHOND 2.0 – VZW

Hoe plannen we het project een niveau hoger te tillen?

Langetermijndoelstelling & doelgroep! 

Dagboek van een asielhond bestaat sinds 14 februari 2015. Mijn ultieme levensdroom reikt echter nog verder dan het project. Al jaren droom ik van een eigen dierenopvang in Oost-Vlaanderen. Niet zomaar éen asiel, maar een opvang met dierenwelzijn in het kwadraat, een doordacht management, hedendaagse marketing, gegarandeerde klantvriendelijkheid, een groot netwerk en inspirerende samenwerkingen. Een serieuze ambitie die niet van vandaag op morgen kan gerealiseerd worden, zoveel is zeker. Maar dromen staat vrij!

Sinds 11 oktober 2020 is Dagboek van een asielhond officieel een vzw, met als doelstelling over een eigen infrastructuur beschikken en op die manier een veilige haven creëren voor de meest kwetsbare honden in onze samenleving én in onze asielen. Hierbij wil onze vzw volgende honden overnemen van andere erkende organisaties:

– honden die ziek, gewond of palliatief zijn;

– oude(re) honden;

– honden die het mentaal of fysiek moeilijk hebben in een traditioneel asiel.

Logo

Ik kon me geen betere inspiratie inbeelden voor het logo dan mijn eigen hond Beau.
Mijn
 allerliefste soulmate en dé drijfveer voor alles wat ik nog wil doen in de toekomst. Ann-Sophie D’hollander wist dit piekfijn te vertalen in het logo van de vzw .

Ann-Sophie D’Hollander Illustration

Kortetermijndoelstelling & activiteiten!

Missie

Onze missie is niet alleen om te zorgen voor elk dier dat ons nodig heeft, maar ook om mensen te helpen om een unieke band met hun dier te ontwikkelen én te onderhouden.

Sofie Debie (Stubborn)

Een kortetermijndoelstelling is een kleine setting ontwikkelen waar een beperkt aantal honden kan genieten van extra aandacht en uitgebreide medische verzorging om ze vervolgens aan een liefdevolle thuis voor het leven te helpen. Hierbij willen we ook mensen helpen om de beste baasjes te zijn die ze kunnen zijn, zodat ze kunnen genieten van een wederzijds lonende en gelukkige relatie met hun hond.

Tot die tijd staan volgende activiteiten gepland:

– intensief in de kijker zetten van de typische dagboekhond om de kans op herplaatsing te vergroten;
– promoten van adoptie;
– sensibiliseren om het publiek bewust te maken van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van dieren in de samenleving;
– voorlichting, advies en ondersteuning geven aan bestaande en toekomstige huisdiereigenaren;

– samenwerkingen tussen organisaties op poten zetten en bevorderen.

En vooral keihard werken om die ultieme levensdroom te realiseren.

FAQ’s:

– Welk team schuilt er achter de vzw?

We stellen ons uitgebreid voor op de pagina Team.

– Wie ontwierp het logo?

Ik kon me geen betere inspiratie inbeelden voor het logo dan mijn eigen adoptiehond Beau. Al 12 jaar mijn allerliefste soulmate, mijn veilige thuishaven en dé drijfveer voor alles wat ik nog wil doen in de toekomst.

Mijn nicht, Ann-Sophie D’hollander, wist dit piekfijn te vertalen in het logo van onze vzw. Ann-Sophie studeerde Digital Arts & Entertainment en is actief als freelancer. Ze heeft een passie voor het creëren van illustraties en designs. Je kan bij haar terecht voor alle soorten illustraties, pattern & logo design, branding, packaging design, kaartjes & uitnodigingen, flyers & posters en social media graphics. Ontdek haar werk en webshop op: https://annsophiedhollander.com.

– Wat is de baseline?

Rescue Tails and Tales! Deze hashtag zal je naast #dagboekvaneenasielhond ook meer en meer zien verschijnen.

– Hoe kan ik jullie steunen?

We zetten onze acties in de kijker op de pagina Steun ons.

– Waar kan ik jullie volgen?

Op Facebook en Instagram

Hoop voor iedereen!

Elke hond verdient een faire kans in het leven, ongeacht het ras, de leeftijd, social skills, afkomst of herkomst. Zo kwam deze lieve zwerver op mijn pad tijdens een buitenlandse werktrip. Ik bracht haar naar België, waar ze sindsdien geniet van huiselijke warmte bij Katrien & haar eerste adoptiehond Nolan.

Katrien De Jongh (Best4Besties)

Vragen?

Neem contact op:

info@dagboekvaneenasielhond.be

Vicky Bogaert (the untold)