Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Skippy (©Shari Ruzzi)

Geboortedatum: 2018  – Geslacht: Teef – Ras: Duitse Herder

Afkomst: Via een inbeslagname door de dierenpolitie kwam ik bij Dierenasiel Genk terecht. Mijn levensomstandigheden waren immers verre van koosjer te noemen. Ik werd buiten aangetroffen in een ren, omringd door rommel en in iets te magere staat. Slapen deed ik in een bench in de garage. Ook daar was de hygiëne verre van zoek. Een chip had ik niet, eigenaars wel. Zij hadden me overgenomen van andere mensen toen ik 11 maand oud was. Op die jeugdige leeftijd had ik helaas geen beter hoofdstuk achter de rug. Ik was gewend om aan een ketting
in een stal te hangen…

Kan in de wagen: Yep!
Kan met kinderen: Vanaf de respectabele leeftijd van 7 à 8 jaar.
Kan met katten: No!
Kan met andere honden: No no! Ik schiet niet op met andere dieren.

KarakterHet verleden definieert je niet of toch niet ten volle, ook daar ben ik het levende bewijs van. Mijn afkomst schept ongetwijfeld een vooroordeel, ik vergeef
het je. Het was hard, ook voor mij.

Als mensen beslissen om dieren te isoleren op zo’n manier, dan ga je ervan uit dat er iets grondig mis is met mijn gedrag naar mensen toe. Dat is echter niet het geval. Ik ben heel open en leg snel contact met mensen.

Gooi wat lekkers in de strijd en je hebt mijn aandacht! Ik ben een vrolijke durfal. Angsten zijn me vreemd, dus ik exploreer de wereld met heel veel nieuwsgierigheid en enthousiasme. Zo spring ik vlotjes in de zetel én op bed. Dat laatste bewees ik tijdens een foto- en filmreportage voor het project A.dopt (https://www.instagram.com/projecta.dopt). Daar dook ik het bed in met niemand minder dan voormalig voetballer Jelle Van Damme.

Dat bewijst nog maar eens dat ik naar onbekende mensen toe niet terughoudend ben en heel vriendelijk uit de hoek kom. Genieten van een aai- en knuffelsessie doe ik met volle teugen, net als heerlijk relaxen in mijn mandje of op de zetel.

Naast rollebollen met knappe mannen hou ik ook énorm van spelen. In het spel kan ik best onstuimig zijn, maar ik betrek je ook graag. Zo breng ik mijn bal in de hoop dat je met mij aan de slag gaat. Heb ik je trouwens al gezegd dat ik een aantal commando’s beheers? Zit, af en poot kennen geen geheimen meer voor mij.

Ik maak ook graag een uitstap! Tijdens het wandelen negeer ik netjes auto’s en bussen, en stel ik me prima op naar andere wandelaars toe. Zijn ze in het gezelschap van een hond, dan verlies ik een beetje de controle. Eerlijk is eerlijk… Ik kan me dan niet beheersen om niet op te springen en te blaffen. Als je buren honden hebben, dan moet er een heel goede en stevige omheining zijn tussen
de tuinen die de doorkijk belemmert. Een tuin is een must!

Een dametje met een willetje? Ik beken, maar ik ben allicht geen uitzondering! Als ik iets wil, dan ga ik ervoor en dan zal ik alles uit de kast halen om mijn zin te krijgen. Wil ik bijvoorbeeld spelen, dan zal ik ook spelen. Wil ik aandacht, dan zal ik die claimen. 

Ik wil ook heel graag geadopteerd worden, maar hoe sterk mijn willetje ook is, deze klus krijg ik niet alleen geklaard. Ik vertrouw erop dat team Skippy bij Dierenasiel Genk de ideale match voor me vindt.

Adoptie via:

Dierenasiel Genk
Europalaan 13
3600 Genk
089/35.70.09
info@dierenasielgenk.be

Foto’s: Shari Ruzzi
Tekst: Arianna Thiré

Meer info: https://dierenasielgenk.be/honden/skippy/