Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Spike (©Kevin Vankeirsbilck)

Geboortedatum: 2019 Geslacht: Reu – Ras: Mechelse Herder X Husky

Afkomst: Op 18 januari 2019 zag ik het levenslicht. Een van mijn ouders was een Mechelaar, de andere een Husky. Qua genetisch materiaal kan dat tellen, enige ervaring met deze rassen is dan ook wenselijk.

Op 16 november 2020 zette ik een eerste poot op Dierenasiel Gentse bodem. Met een blanco strafblad én een politieagent als eigenaar die dit kon bevestigen! Zijn motief om me af te staan? Hij had al een diensthond die geen tweede hond tolereerde. De klik was er niet, volgens ons baasje was ik niet de bron van conflict. De beklaagde liet bovendien weinig aan de verbeelding over, een bijtwonde in mijn lies was dan ook doorslaggevend bewijsmateriaal.

Ik ben sinds die bewuste dag 1x geadopteerd, opnieuw door een agent, maar hij beschikte helaas niet over de nodige kennis noch ervaring om er een succesvolle herplaatsing van te maken.

Kan in de wagen: Zowel in een dienstwagen als in de standaard personenauto!
Kan met kinderen: Liever geen kids voor mij…
Kan met katten: Ik betwijfel ten sterkste of hun ego en mijn aura in 1 ruimte passen.
Kan met andere honden: Allround sociaal ben ik niet, maar ik sta open voor een kennismaking met een rustige, stabiele hond.

Karakter: ‘SPIKE’ staat in mijn geval voor Sportieve, Pittige, Intelligente Kruising voor Ervarenen.

Ik heb de neiging om mensen te testen. Daarom word ik niet geplaatst in een gezin met kinderen. Een consequente aanpak en doordreven training staan bovenaan mijn verlanglijstje. Ik ben een slimme, gehoorzame knul die nood heeft aan voldoende fysieke en mentale uitdaging.

In een vorig leven deed ik, intelligent als ik ben, aan speurwerk en aan gehoorzaamheid. Commando’s als zit, lig, volg en zoek staan in mijn vocabularium. Netjes, toch?
Als je mijn hok betreedt en je wil niet overweldigd worden, dan kan je ‘plaats’ of ‘zit’ gebruiken om me in bedwang te houden. Het personeel gebruikt deze woorden ook tijdens de poetssessies, met succes!

Aangezien ik niet altijd makkelijk te lezen ben, en de neiging heb om de overhand te nemen, ga ik steevast op stap met een team aan vaste wandelaars. Ik ken de muilkorf, en die draag ik ook meestal tijdens onze uitstappen, om scènes te vermijden.

Tegelijkertijd kan je me een droom op wandeling noemen. Zo kan ik heel netjes aan de voet wandelen en geef ik duidelijk aan dat ik wil werken voor mijn begeleider.

Tijdens een trainingssessie heb je mijn onverdeelde aandacht. Los volgen is een koud kunstje voor mij, op voorwaarde dat ik onder ‘appel’ sta natuurlijk. Zomaar onaangelijnd met me gaan wandelen zonder aandacht voor mij of voor de omgeving is geen strak plan. Ook al heb ik niet de neiging om weg te lopen, er moet altijd aandacht besteed worden voor andere wandelaars en andere loslopers.

Nu, de boog moet niet altijd gespannen staan. Als je een tennisbal bovenhaalt, dan is mijn hele dag goed! Een potje tug of war? Count me in! Ik ben altijd te vinden voor een stevige portie sport en spel.

Ik zou zelfs voor je door het vuur gaan, mocht dit nodig zijn, maar eerst moeten het basisvertrouwen en wederzijds respect op punt staan. In mijn werkagenda plan ik maar al te graag meerdere kennismakingen op het asiel in! Zo kunnen we de allereerste fundamenten leggen van een geslaagde verderzetting thuis.

Adoptie via:

Dierenasiel Gent
Noorderlaan 9
9000 Gent
09/222.53.03
info@dierenasielgent.be

Foto: Kevin Vankeirsbilck
Tekst: Arianna Thiré