Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Missy & Linka (©Peter Engelen)

Geboortedatum: 2013 & 2012 – Geslacht: Teefjes – Ras: Yorkshire terriër &amp; Maltezer

Afkomst: Wat 2 dames op leeftijd in een asiel doen? Wel, daar kunnen we helaas heel kort over zijn, maar val niet van je stoel… We kwamen in het asiel terecht, omdat ons bazinnetje besloot om met vakantie te gaan. Al lees je de vorige zin nog een keer, en hoe ondenkbaar en onwaarschijnlijk het ook lijkt, het is onze trieste werkelijkheid. Ónze reisdocumenten brachten ons wel degelijk bij Veeweyde Turnhout.

Kunnen in de wagen: Ja, als we onze buikjes intrekken moet 1 zitje volstaan.
Kunnen met kinderen: De vraag is ‘kunnen zij met ons?’. Wij zijn kindvriendelijk van nature.
Kunnen met katten: Een kat? Wat is dat? Oprecht nog nooit van gehoord, en dus liever niet!
Kunnen met andere honden: Met elkaar op en top, maar we staan niet open voor andere honden.

Karakter: Vooraleer je ons afschrijft omwille van onze leeftijd, geven we je graag mee dat we nog goed bij de pinken zijn en dat we er best nog goed uitzien ook, niet?

Bovendien werden we medisch in orde gebracht door de dierenarts des asiels. Zoals bij vele oudere hondjes moesten er een aantal tandjes aan geloven en werd ons gebit gereinigd. Missy onderging een sterilisatie. Haar melkklieren werden deskundig verwijderd, omdat ze te kampen had met melkkliertumoren. Gezien de ingreep is ze dit probleem definitief van de baan. Onze vachtjes daarentegen vereisen regelmatige onderhoudsbeurten. Een eerste bezoekje aan de trimster hebben we achter de rug. Zorg jij voor de toekomstige? Een dagelijkse kambeurt is eveneens een plus.

Er zijn uiteraard leukere dingen dan bezoekjes aan de dierenarts en het trimsalon. Het allerliefst vertoeven we in menselijk gezelschap. We dromen van een thuis waar we van tonnen aandacht zullen mogen genieten. We geven dan ook de voorkeur aan mensen die een groot deel van de dag met ons kunnen doorbrengen. We kunnen wel eventjes alleen thuisblijven, aangezien we elkaar gezelschap kunnen houden, maar we passen voor een baasje met een 9-to-5 job buitenshuis.

Samen zetelen terwijl jij aan het bingewatchen bent? Het klinkt ons als muziek in de oren, we kijken maar al te graag mee. Bij hondgerelateerde programma’s durven we wel een blafje te produceren. De zetel is zonder enige twijfel onze favoriete ‘spot’ in het huis. Qua zindelijkheid krijgen we een positieve score. Wel gaan we graag onder begeleiding de tuin in. Je mag er zeker van zijn dat we nadien opnieuw zetelwaarts trekken voor een dutje.

Terwijl Missy nog nood heeft aan een iets langere dagelijkse wandeling, geef ik (Linka) de voorkeur aan een blokje om de hoek. Grootse sportieve prestaties zijn niet aan mij besteed.

Het is duidelijk, we kunnen best veel maar wat we niet kunnen is zonder elkaar. We rekenen dan ook op een duo-adoptie. Misschien door jou?

Adoptie via:

Dierenasiel Veeweyde Turnhout
Toekomststraat 4
2381 Weelde-Statie
014/65.86.26
info@veeweydeweelde.be

Foto’s:
Peter Engelen
Tekst: Arianna Thiré
Meer info: https://www.veeweydeturnhout.be/product-page/missy-en-linka