Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Lino (©Jos Stappers)

Geboortedatum: 24/09/2019 – Geslacht: Reu – Ras: Amerikaanse Bully XL

Afkomst: Ik werd afgestaan aan Second Chance Staffords and Pitbulls omdat ik in de clinch lag met de andere hond des huizes. Via SCSP kreeg ik de kans om te schitteren in het tv-programma “Viervoeters”. Via deze weg ontmoette ik fijne kandidaten en kon ik mijn intrek nemen bij hen, maar helaas bleek het na verloop van tijd niet de geknipte match te zijn en stond ik terug bij af. Ze waren niet uit het juiste hout gesneden voor mij, of ik voor hen.

Kan in de wagen:in een XL zeker!
Kan met kinderen:Bij voorkeur ouder dan 12 jaar.
Kan met katten: Helaas niet!
Kan met andere honden: Dubbel helaas niet!

Karakter: Uit mijn adoptie bleek dat ik opnieuw genoot van het leven binnenshuis, dat type leven was ik overduidelijk gewend. Voor zindelijkheid scoorde ik 10 op 10, en ’s nachts lag ik heerlijk rustig te knorren in mijn bench. Overdag, als mijn baasjes uit werken waren, ruilde ik de hemelse rust in voor onrust. Ik voelde me niet comfortabel alleen thuis. Mits een zeer langzame opbouw wil ik hierover onderhandelen, maar van dag op dag lukt het me niet, sorry.

Wat me wel vlotjes lukt? Wandelen, knuffelen en trainen. Zo paradeer ik netjes aan de lijn en val ik, mits de juiste begeleiding, niet uit naar andere honden tijdens een uitstap. Vergis je niet, ik ben een sterke beer, dus een consequente aanpak en een stevig paar schoenen én spieren is wel mooi meegenomen.

Echt samenleven met andere honden, dat gaan we niet meer doen. Been there, done that… Verzot ben ik wel op kinderen, maar voor de allerkleinste ben ik gewoonweg te bruut en te sterk. Ik kan mijn enthousiasme niet altijd temperen en hierdoor durf ik al eens op te springen en in je mouw te happen. Van agressie is echter geen sprake.

Van koppigheid wel, in zekere mate. Hoe lieflijk ik ook kan zijn, ik heb ook best wel een koppig kantje. Ik test ook graag uit hoever ik kan gaan. Zal ik het op mijn leeftijd en testosterongehalte steken?

Combineer dit met mijn gespierde torso en dan heb je een stevig hondje, dat besef ik. Anderzijds omschrijft een van mijn vaste wandelaars me als een lieve, vriendelijke, trouwe en zachtaardige knuffelbeer. Soms vergeet ik simpelweg hoe groot ik wel ben en kom ik gezellig op je schoot zitten.

Tijdens mijn trainingsessies ontdekte men dat ik snoepgevoelig en leergierig ben, een ideale combo om heel wat te bereiken, waaronder innerlijke rust. Gezien mijn culinaire interesse is het inzetten van lekkere beloningen tijdens trainingen een troef! Zo leerde ik vlot een hele reeks commando’s aan, waaronder zit, lig, kijk, touch, blijf, wacht, poot, high five en klokje.

Heel sportief kan je me echter niet noemen. Ik ben niet de juiste kompaan voor een stevige jog- of zwempartij. Zeg je ‘knuffel- en snuffelpartij’, dan heb je mijn onverdeelde aandacht!

In een ideale wereld verover ik het hart van een ervaren, consequent baasje of koppel baasjes zonder kleine kinderen en zonder huisdieren. Bij de juiste mensen ontpop ik me tot een topkerel, beloofd!

Adoptie via:

Second Chance Staffords and Pitbulls
Mechelsesteenweg 1187
3020 Herent
0468 02 31 30
info@scsp.be

Foto’s: Jos Stappers (hobbyfotograaf)
Tekst: Arianna Thiré