Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Shirley

Geboortedatum: 16/05/2015 – Geslacht: Teef – Ras: Engelse Cocker mix

Afkomst: Het begon nochtans zoals elk ander sprookje… Op een mooie dag, 16 mei 2015 om precies te zijn, rolde ik – met tal van pluizige krulletjes – de aardbol op. Een Cocker mixje, een teefje met de nodige goesting in het leven en een stevige dosis nieuwsgierigheid. Zie je het voor je?

Nét voor mijn 5de verjaardag, op 1 mei 2020, werd ik gevonden, vastgebonden aan een paal. Ook dat zie je voor je? De eerste minuten hield ik gespannen mijn adem in, wachtend op de grote verjaardagsverrassing. Toen het verdacht stil werd, én bleef, begon het te dagen dat er geen echt cadeau zou volgen, wél een verdoken afstand aan het asiel… Mijn oorspronkelijke eigenaar werd opgespoord, maar die bleek me al doorgegeven te hebben aan iemand anders. Bij geen van beide lag er nog een mooie, sprookjesachtige toekomst in het verschiet.

Kan in de wagen: Als je me niet forceert, dan kan er veel!
Kan met kinderen: Gezien mijn onzekerheid word ik niet geplaatst bij kinderen.
Kan met katten: Ik heb geen ervaring met poezenbeesten.
Kan met andere honden: Het asiel ziet me het liefst solo geplaatst.

Karakter7 maanden wacht ik intussen op een nieuwe kans. Evident is het niet, want ik ben niet de makkelijkste hond. Mijn vertrouwen in de mensheid is geschonden… Dat ga je me niet horen ontkennen. Is het hopeloos om dat vertrouwen terug te winnen? Neen, dat denk ik niet. Met het nodige geduld, de juiste ervaring en een flinke dosis doorzettingsvermogen is héél veel mogelijk. Ook bij mij… Maar die 3 factoren zijn onontbeerlijk en zullen de sleutel tot succes vormen.

Ik verkies enig kind te zijn bij 1 of 2 ervaren baasjes die kennis hebben van hondentaal en dus ook mijn grenzen respecteren. Ik zoek mensen die niet om de haverklap bezoek over de vloer krijgen, of die zodanig veel ervaring hebben dat ze dit langzaam met me opbouwen.

Ik heb zeker en vast mijn werkpunten, maar ik heb ook troeven. Ik lijst ze graag allebei voor je op, zowel de pro’s als de contra’s. Fair is fair… Ik ben onzeker ten opzichte van onbekende mensen, dat weet je. Hoe ik dat uit? Ik zal uitvallen als je in mijn persoonlijk kring komt. Ik heb meerdere kennismakingen nodig met een kandidaat om je toe te laten tot die persoonlijke kring. Meermaals komen wandelen, samen met Ann, is dus een vereiste. Inpakken en wegwezen? Neen, niet met mij… Sowieso moet een adoptie altijd weldoordacht zijn! Het is een serieus en levenslang engagement. Werkpunt nummer 2? Ik vertoon bezitsdrang. Wat van mij is, is van mij…

Hoog tijd voor de troeven? Die heb ik ook! Zo ben ik zindelijk en houd ik dus alles netjes. En ik kan alleen binnen blijven thuis… Zonder kattenkwaad uit te spoken! Ik ken ook een aantal commando’s en die voer ik gedwee uit in ruil voor iets lekkers!

Medisch ben ik gezond en steriel verklaard! Superslank ben ik niet, ik ben dus best wel voedselgericht. Speuren naar lekkers? Count me in! Bovendien is hersenwerk een leuke vorm van verrijking voor iedere hond. Wil je dit samen met mij uitproberen? Stap voor stap!

Ik ben gewend van aan de lange lijn te wandelen. Zo kan ik mijn neus de vrije loop laten en naar hartelust snuffelen Een tuigje hoort hier ook bij. Mijn favoriete wandelcombi! Tijdens de wandeling bepaal ik graag welke richting we uit gaan. Ik beken, ik krijg graag mijn goesting… Een typische eigenschap van de Cocker? Euhm… Misschien wel! Ik laat het zelf in het midden…

Hoe ontspannen ik ook in het midden van de natuur kan snuffelen, huppelen en rollebollen, ik blijf altijd alert op alles wat er in de omgeving gebeurt. Alles heb ik gezien, gehoord of geroken. Je moet dan ook voorzichtig omspringen met voorbijgangers. Onbekend maakt onbemind, zeker in mijn geval. Mijn bekende mensen respecteer ik ook in hun zijn. Meer nog, ik bied hen een basisvertrouwen dat zij op hun beurt kunnen doorgeven aan anderen. Wil je mij dus beter leren kennen? Dan gaat dit via een van mijn aandachtspersonen, zoals Ann! 

— GETUIGENIS VASTE WANDELAAR ANN —

“Sinds ze in het asiel terechtkwam, ergens midden mei, ga ik meerdere keren per week als vrijwilliger met haar wandelen. Ze is altijd enthousiast om te gaan wandelen, al is ze de laatste weken soms wat eigenzinnig, m.a.w. waar ze je de eerste maanden overal volgde waar je maar naartoe liep, is het nu vooral waar zij naartoe wil of niet naartoe wil. Je kan er ook geen lijn in trekken, de weg die ze de ene keer niet in wil loopt ze misschien de andere keer wel terug in.
Naar auto’s toe is ze in mijn ogen verbeterd. Als ik een auto zie aankomen, stel ik haar gerust en praat ik tegen haar, heel dikwijls laat ze de auto dan passeren zonder uit te halen. Telkens ze rustig blijft, krijgt ze een beloning onder vorm van een ‘goed zo’ of een knuffel.
Bij fietsers, joggers, andere mensen, …. moet je uiterst waakzaam zijn dat ze niet te dicht in de buurt kunnen komen. Naar honden toe …. op de ene reageert ze niet, op de andere wel, ook daar kan je ook geen lijn in trekken.
Ze kan echt genieten van een knuffel of gewoon ergens stilzitten en rondkijken, als ze aangeeft natuurlijk dat het voor haar ok is.
Bij Shirley komt het er vooral op aan om haar grenzen te respecteren. Ze geeft ook duidelijk aan wanneer iets niet het moment is om het te doen. Het is dus heel belangrijk om daar rekening mee te houden en haar niets op te dringen dat ze op dat moment niet wil. Wat ze de ene dag wel wil, wil ze misschien de volgende dag niet.
Ze is heel waakzaam, alles wat beweegt heeft ze wel gezien. Ik weet natuurlijk niet hoe ze is in een thuissituatie, daar hebben we het raden naar aangezien ze lafweg vastgebonden werd aan een boom, maar ik hoop zo dat ze een thuis vindt bij iemand die haar laat zijn wie ze is en er zich van bewust is dat ze misschien zo zal blijven.

Ze kan heel lief zijn op haar manier én op haar tempo.”

Adoptie via:

Dierenopvangcentrum Zemst V.Z.W
Erasmuslaan 31
1804 Zemst
Voor vragen: