Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Luna

Geboortedatum: 16/02/2016 – Geslacht: Teef – Ras: Border Collie mix

Afkomst: Als schattige Border Collie mix rolde ik op 16 februari 2016 de wereld op. Niet veel later wou ik hem al terug af rollen… De gedroomde thuis leek aan mij niet besteed. Integendeel, ik werd niet alleen zwaar verwaarloosd, maar kende ook geen enkele vorm van sociaal contact. Via een inbeslagname kwam ik bij Dierenasiel Sint-Truiden terecht, een gedroomde plaats om een nieuw leven te starten!

Daar verblijf ik sinds 14 augustus 2019. Ik heb tijd nodig gehad om uit mijn schulp te komen, zoveel is zeker… Ik was verre van adoptieklaar bij aankomst, maar nu denken mijn aandachtspersonen en ikzelf daar anders over.

Kan in de wagen: Ja, maar kunnen we alles rustig opbouwen?
Kan met kinderen: Kinderen komen niet voor in mijn ideale toekomstbeeld. Het spijt me… Ik ben zelf niet verantwoordelijk geweest voor mijn socialisatie. Anders had ik het beslist anders aangepakt en zouden mijn adoptiekansen ook veel hoger liggen.
Kan met katten: Met katten kan ik sowieso niet opschieten.
Kan met andere honden: Een grote reu van hetzelfde kaliber is bespreekbaar, maar het asiel denkt dat ik best solo geplaatst word.

Karakter: 100% stabiel ben ik niet, bijlange niet, maar ik ben wel 100% gemotiveerd om te werken aan een band met een onbekend persoon. Met puppystapjes weliswaar! Ik ben nog steeds erg terughoudend en wantrouwig naar nieuwe mensen toe, maar onder begeleiding van het asiel, ben ik er zeker van dat – mits de nodige porties geduld en doorzettingsvermogen – er een sterke band kan gesmeed worden met een toekomstig baasje of koppel baasjes.

Over het algemeen ga ik voorzichtig om met mijn vertrouwen in de mensheid. In het asiel heb ik een aantal personen mijn vertrouwen geschonken. Ik hoop dat ook te doen bij een definitief baasje. Hoe die er idealiter uitziet? Looks maken uiteraard geen enkel verschil, een inborst wel. Ik zoek een actief maar ook geduldig iemand, die ervaring heeft en voorzichtig opbouwt met mij, en met eventuele bezoekers thuis. Bij bezoek verkies ik in de bench of apart gezet te worden. 

Ik zoek iemand die me aan het werk wil zetten, met training, spel en wandeling. Zo kan ik urenlang met een balletje spelen. Daarnaast houd ik van hersenwerk. Een snuffelmat of IQ-bord vind ik ontzettend leuk en boeiend. Agility? Wie weet! Ik wil het in elk geval wel proberen, thuis natuurlijk om te beginnen… 

Ik heb al een lange weg afgelegd: van bange meid die haar mand amper durfde te verlaten naar een nieuwsgierige, leergierige meid die graag mentaal en fysiek wordt uitgedaagd. Zoals jullie weten, ben ik goed in hersenwerk en kan ik uren met een balletje spelen. Een heuse metamorfose heb ik ondergaan, dankzij toegewijde zielen! 

Ondertussen is ook duidelijk dat ik mee kan met de wagen en dat alleen thuis blijven binnenshuis me aardig lukt! En, ik ben zindelijk! Als dat geen mooie troeven zijn, dan weet ik het ook niet meer… 

Nog meer troeven nodig om je te overtuigen? Wel, ik ken ook een aantal commando’s, zoals “zit” en “kom”. En eens mijn eerste energiestoten achter de rug zijn, dan wandel ik op een zeer aangenaam tempo. Ik kwam tijdens de shoot erg rustig over, aangezien ik eerder die dag al een flinke wandeling met Chantal had gemaakt. 

Ik ben een muilkorf gewend. Dus, tijdens de wandeling, op plaatsen waar ik voorbijgangers moet kruisen of soortgenoten, kan je een muilkorf vlot gebruiken. In rustige zones wandel ik gewoon zonder. Naar auto’s, fietsers, enz. val ik niet uit. Wel blijf ik wijselijk op afstand, ik ga ze zelf ook niet opzoeken. Te stresserend… Ik ben trouwens ook vertrouwd met de Gentle leader en de Canny Colar. 

Ik voel me veilig bij bekende mensen, onbekende mensen schrikken me af. Dan zet ik stapjes achteruit. Zo vind ik mannen het engst… Als ik me hecht aan een persoon, dan vind ik het best moeilijk om iemand anders tot onze cirkel toe te laten. Dat heb ik met Chantal… Een 2de persoon erbij vind ik dan weer minder leuk. 

Het asiel omschrijft me als volgt:

“Begrijp ons niet verkeerd: 95% van de tijd is Luna een vrolijke aanhankelijke meid, maar ze is op onvoorspelbare momenten moeilijk tegenover externe mensen. Haar eigen vertrouwenspersoon kan zo goed als alles met Luna.
Luna kan stap voor stap aan vreemden gewennen, maar verwacht niet dat Luna ooit een sociale hond zal worden.”

Adoptie via:

Dierenasiel Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
+32 (0)11 69 53 07
info@dierenasielsinttruiden.be

Foto’s: Julie Landrieu (VACHT)