Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

d

Copyright @ Select-themes

Follow us

Roks

Geboortedatum:14/11/2014 – Geslacht: Reu – Ras: Mechelse Herder

Afkomst: Toen mijn baas werd gehospitaliseerd, nam zijn zoon nam de zorg over, maar het klikte niet. Een bijtincident later werd ik verbannen tot een buitenhok. 1 incident leverde me 3 lange jaren in een buitenkennel op. In volledige isolatie… Eten kreeg ik via een regenpijp, zodat niemand mijn kennel moest betreden, drinken idem. Ik leefde letterlijk in en op mijn eigen uitwerpselen en sliep op een houten plank.

Ik was van de ene dag op de andere canis non grata. Voor iedereen… Want zelfs toen mijn baas eindelijk terugkeerde uit het ziekenhuis, kon ik ook hem niet meer overtuigen om me een tweede kans te geven.
Aan de 3 ellendige jaren kwam een einde door een held die werken kwam uitvoeren aan “ons” huis. Hij maakte melding van mijn levensomstandigheden bij de bevoegde autoriteiten, waarop het asiel werd ingeschakeld om me daaruit te bevrijden.

Kan in de wagen: Ja, tuuuu-t-uurlijk. Zijn we weg?
Kan met kinderen: Gezien mijn verleden word ik liefst solo geplaatst.

Kan met katten: Neen.
Kan met andere honden: Op wandeling en bij mijn opvangmama maak ik geen amok naar soortgenoten toe. Echt 100% samenwonen? Daar heb ik geen ervaring mee.

Karakter: Ondanks de ellendige jaren heb ik ook leuke hoofdstukken gekend in mijn leven. En daar beleef ik nu opnieuw eentje van. Als je me ontmoet, dan zie je me ook
ten volle genieten! Zo ben ik verzot op een potje apporteren. Niet verwonderlijk voor een Mechelaar? Allicht niet… Ik houd van spelen, en van snoep! Ook niet wereldschokkend? Waarschijnlijk niet… Ik ben dan ook een typische Mechelse herder, ik beken. Wat dezer dagen misschien wel al verwonderlijk is, is dat geen broodfokpup was. Hoera!

Ik zoek een actieve baas die met me wil wandelen en trainen, 2 van mijn favoriete bezigheden. Ik zie mezelf niet als een luie huismus, ik wens ook fysiek en mentaal uitgedaagd te worden. Ik ben nu eenmaal een atletische hond… Ook al vind ik binnenhuis niet altijd makkelijk rust, in een kennel vind ik dat zeker niet! Ik wil beweging en actie, maar ik wil ook deel uitmaken van het gezin. Mijn mandje staat voortaan binnen, dat begrijp je wel…

Omdat het asiel – terecht – oordeelde dat ik al te lang in een kennel had gesleten verblijf ik nu in een opvanggezin. Daar kwam ik zeer stressy en heel mager binnen. Ondertussen zit ik veel beter en steviger in mijn vel. Mijn opvangmama zette me op vers vlees en ik geniet regelmatig van een lekker, groot bot om bezig te zijn. Ik heb intussen een leuk dagritme en geniet duidelijk ook van mijn rustmomenten. Maar het liefst speel en werk ik.

Ik word als zeer slim ervaren, zo snap ik alles direct en werk ik altijd zeer enthousiast mee. Voor een balletje of een lekker snoepje doe ik echt alles. Wel ben ik vrij gevoelig als je onzeker of hectisch met me omgaat. Ik hou niet van roepen noch van een hardhandige aanpak. Mijn ideale baas ziet mijn zachte kern achter de ruwere buitenkant, biedt me vertrouwen en geeft me tonnen liefde. Voor die baas ga ik door het vuur.

Adoptie via:

Dierenasiel Veeweyde
Toekomststraat 4
2381 Weelde-Statie
014 65 86 26
veeweyde.weelde@skynet.be 
Foto’s: Peter Engelen Hondenfotografie