Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

d

Copyright @ Select-themes

Follow us

Hoelie

Geboortedatum: °2013 – Geslacht: Teef – Ras: Chow Chow

Afkomst: Mijn eerste 7 levensjaren bracht ik door bij een fokker van Chow Chows. Na een baarmoederontsteking werd ik afgestaan aan Chow Rescue, zodat zij mij een 2de leven konden schenken. Die kans greep ik met mijn 4 zachte berenpootjes!

Maar toegegeven, ik wist me in het begin niet meteen een houding aan te meten. Zo wisselde ik van opvanggezin en werd ik intussen 1x geadopteerd. Slechts luttele dagen, want ik vond geen rust… Die heb ik intussen gelukkig wel gevonden bij mijn opvangouders.

Kan in de wagen: Ja, maar rustig opbouwen graag.
Kan met kinderen: Ik reageer prima op kinderen, groot en klein.
Kan met katten: Miauwende dieren tolereer ik niet.
Kan met andere honden: Ja, bij mijn opvanggezin zijn er meerdere blaffende viervoeters aanwezig. 

Karakter: Ook al ben ik een tikkeltje eigenzinnig op zijn Chow Chows, voor de rest ben ik echt een modelchow te noemen!

Ik flaneer fier tijdens uitstappen en ga graag gedag zeggen tegen al wie mijn pad kruist, zowel mensen als honden. Ik laat me uitgebreid aaien door voorbijgaande hondenliefhebbers en geniet met volle teugen van mijn omgeving. Ik val niet uit naar fietsers of joggers, integendeel, ik passeer ook snelle voorbijgangers netjes.

Ik ben open en nieuwsgierig van nature. Daarom zal ik je besnuffelen vanaf de eerste ontmoeting, tenzij je een dierenarts bent, die vind ik minder leuk dan de doorsnee persoon. Maar zelfs in minder leuke situaties kon ik me niet inbeelden dat ik mijn tandjes ga tonen. Zo zit ik niet in elkaar. Je merkt gewoon aan mijn houding dat ik me in bepaalde situaties minder happy voel, dat is ook zo als je me probeert op te tillen. Ik laat het toe maar ik voel me er gewoon niet comfortabel bij… Kammen en algemene verzorging vind ik oké, op zijn Chows. Mijn favoriete bezigheid zou ik het ook niet noemen, maar ook dit onderga ik. Wat ik verkies qua tijdsbesteding? Dat is wandelen natuurlijk, en knuffelen! En speelgoed en vodden verzamelen…

Bij mijn opvanggezin heb ik de huiselijke warmte leren kennen, en een hondenmand…. Ergens is het ook triest dat ik dit pas op 7-jarige leeftijd ontdek, maar bon… Beter laat dan nooit! De zetel interesseert me dan weer niet, wel ga ik dikwijls gewoon languit op de vloer liggen.

Ik verkies geadopteerd te worden door mensen die altijd thuis zijn of waar een stabiele soortgenoot aanwezig is. Zo ben ik nooit alleen thuis, wat ik geruststellend zou vinden. Zowel een reu als een teefje komen in aanmerking voor een matching! Ik geef wel de voorkeur aan een rustig maatje, dus geen al te drukke hond noch pup.

GETUIGENIS OPVANGOUDERS JELLE & CARINE

“Hoelie kan je soms typeren als een 7-jarige pup. Ze houdt enorm van rondslingerende stofjes, zoals kousen, handdoeken…
Ze heeft zich zeer snel aangepast aan onze roedel, maar ze diende zich de eerste maand wel aan te passen in de nieuwe (tijdelijke) thuisomgeving. Dat wennen manifesteerde zich door op en af de tv-kast te springen – het leek wel een neurotische trek – en nachtelijke blafmomenten te organiseren. We hebben regelmatig in de living geslapen, omdat we merkten dat ze gerustgesteld wou worden door onze aanwezigheid. Stelselmatig zwakte dit af naar om de 2 dagen, om de 3 à 4 dagen, tot nu eigenlijk niet meer!
Het op de kast springen hebben we afgeleerd door de kast af te bakenen. Na een paar weken was de interesse weg. Ze durft dit nu enkel nog te doen als er soortgenootjes op tv te zien zijn.”

Iedere hond moet wennen in een nieuwe omgeving, dat was voor mij niet anders. Onderschat niet hoe stresserend een verhuis voor ons kan zijn… We weten niet wat je precies van ons verwacht en of dit een verblijf van tijdelijke aard of lange duur is. We kennen je dagelijkse routine nog niet, een ritme dat voor ons houvast en structuur kan bieden.

Bij een nieuwe verhuis kan het zijn dat ik terugval in dit gedrag, maar als je doorzet en inventief bent zoals Carine en Jelle dat waren, dan adopteer je een donzig wit pareltje, beloofd! Uiteraard word je bij adoptie degelijk begeleid opdat alles zo vlot mogelijk kan verlopen. Daar heeft ieder van ons alleen maar baat bij, toch?

Vergeef me mijn intermezzo, terug over naar mijn opvangouders CARINE & JELLE: “Ze houdt enorm van wandelen en enorm van ‘vooruitgaan’. Ga je te traag, dan zal ze jou dat wel laten voelen. Sta je te lang ergens stil, dan zal ze achteruit stappen om een aanloopje te nemen zodat je zeker weet wat zij bedoelt. Komt ze andere dieren tegen, dan wil ze daar steeds gedag tegen zeggen. Een paardje in de wei, even neuze-neuze… Maar een weglopende poes, zet je dan maar schrap!

Hoelie laat ook horen wat ze wil! Als ze in de tuin is en ze wil binnen, zal ze blaffen tot ze binnen gelaten wordt. Na 4 maanden vertikt ze het nog steeds om het hondenluik te gebruiken. Nochtans heeft ze hier 4 voorbeelden rondlopen die het wel doen.
Ze is enorm graag waar wij zijn. De coronamaatregelen zijn dus voor haar een grote zegen, want we hebben al gemerkt dat ze wat moeilijk kan doen als ze niet in dezelfde ruimte kan zijn als wij. Een gouden mandje zal voor haar zijn waar ze bijna altijd samen met iemand is, hetzij met een soortgenootje, hetzij met een baasje. Beide is uiteraard een pluspunt!”

Adoptie via:

Bij interesse neem je contact op met ChowRescue via:
https://chowrescue.nl/adoptie-aanvraagformulier/
Voor meer info rond de stichting:
https://chowrescue.nl/

Foto’s: Deborah van Cherryblossom D. Photography