Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Waldo (©Kevin Vankeirsbilck)

Geboortedatum: 1/12/2015 – Geslacht: Reu – Ras: Kruising 

Afkomst: Als snoezig ukje kwam ik op 1 december 2015 de aarde op gerold, samen met mijn broers en zussen.

Amper 2 jaar later huppelde ik met mijn toenmalige baas het Gentse Citadelpark in. Een groot feest, dacht ik, want erg veel had ik nog niet van de wereld gezien. Helaas was dit niet hét grote keerpunt. Hij wandelde het asiel én het park alleen uit. Mijn leven bij hem was voorbij. Zijn garage ging failliet, mijn taak zat erop.

Kan in de wagen:Ja, zelfs zonder trapje!
Kan met kinderen: Mijn baas had een dochter van 10. Doordat ik steeds buiten leefde, was ons contact beperkt.
Kan met katten: Neen
Kan met andere honden: Samenwonen met andere dieren ken ik niet, en plan ik ook niet meer te doen.

Karakter: Ik was in mijn vorige leven enorm op mezelf aangewezen. Een correcte opvoeding met fysieke en mentale uitdaging stond op mijn geboortelijst, maar helaas kreeg ik ze niet cadeau. Ik leerde waken, de garage bewaken. Dat was mijn dagtaak.En ‘s nachts, dan droomde ik van een fijn hondenleven. Bij aardige mensen binnenshuis, met lekkere trainingshapjes, mooie uitstappen, knuffels à volonté, en als ik in een diepe slaap was kwam er nog een cadeautje bij voor mijn verjaardag. Die vierden we in mijn dromen uitgebreid, omdat ik het beste was wat hen overkomen was. Die dromen heb ik nog steeds. Ik zie mijn ideale thuis erg duidelijk voor me: geen andere dieren, geen kleine kinderen, wel actieve figuurlijke vogels die met me wandelen, me enkele regels leren respecteren en van me houden tot in de toppen van hun tenen en terug.

Gesocialiseerd naar mensen ben ik gelukkig wel! Zo zie je maar dat er heel wat moet gebeuren, vooraleer wij, honden, ons vertrouwen in de mensheid verliezen. Heel veel. Reken je op een ‘coup de foudre’? Dat moet een magisch moment zijn, maar ik ben er heilig van overtuigd dat liefde moet groeien. Eens de band er is, dan kan de magie zijn werk doen en vraag ik spontaan om knuffels en kan ik uitgebreid genieten van rustige momenten samen. Fulltime rust kan ik je echter niet garanderen. Ik ben nu eenmaal een stevige reu, die bovendien energiek en onstuimig van nature is. 

Last van verlatingsangst heb ik niet. Ik kan alleen thuisblijven, maar mijn waakinstinct moet je erbij nemen. Wat kan ik zeggen? Het werd jarenlang van me vereist…Om ‘solo’ uitstapjes te vermijden is een goed omheinde tuin een must! De avonturier in mij zou wel eens op ontdekkingstocht durven gaan in de buurt. Beschik jij over de nodige ervaring, maar ook over tijd en een stevige portie geduld? Bij een vrijblijvend kennismaking heb je niets te verliezen, behalve je hart…

Adoptie via:

Dierenasiel Gent
Noorderlaan 9
9000 Gent
09/222.53.03
info@dierenasielgent.be

Foto: Kevin Vankeirsbilck
Tekst: Arianna Thiré

Meer info: https://www.dierenasielgent.be/adopteer/waldo

Steunactie: jaarkalenders 2024