Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Waldo

Geboortedatum: 1/12/2015 – Geslacht: Reu – Ras: Kruising Turkse Herder (X Labrador?)

Afkomst: Als snoezig ukje kwam ik op 1 december 2015 de aarde op gerold, samen met mijn broers en zussen.

Amper 2 jaar later huppelde ik met mijn toenmalige baas het Gentse Citadelpark in. Een groot feest, dacht ik, want erg veel had ik nog niet van de wereld gezien. Helaas was dit niet hét grote keerpunt. Hij wandelde het asiel én het park alleen uit. Mijn leven bij hem was voorbij. Zijn garage ging failliet, mijn taak zat erop.

Kan in de wagen:Ja, zelfs zonder trapje!
Kan met kinderen: Mijn baas had een dochter van 10. Doordat ik steeds buiten leefde, was ons contact beperkt. Kleine kindjes ben ik niet gewend.
Kan met katten:Neen
Kan met andere honden: Samenwonen met andere dieren ken ik niet, en plan ik ook niet meer te doen.

KarakterIk was in mijn vorige leven enorm op mezelf aangewezen. Een correcte opvoeding met fysieke en mentale uitdaging stond op mijn geboortelijst, maar helaas kreeg ik ze niet cadeau.

Ik leerde waken, de garage bewaken. Dat was mijn dagtaak. En ‘s nachts, dan droomde ik van een fijn hondenleven. Bij mensjes binnenshuis, lekkere trainingshapjes, mooie uitstappen, knuffels à volonté, en als ik in een diepe slaap was kwam er nog een cadeautje bij voor mijn verjaardag. Die vierden we in mijn dromen uitgebreid, omdat ik het beste was wat hen overkomen was.

Die dromen heb ik nog steeds. Ik zie mijn ideale thuis erg duidelijk voor me: geen andere dieren, geen kleine kinderen, wel actieve figuurlijke vogels die met me wandelen, me enkele regels leren respecteren en gewoon van me houden tot in de toppen van hun tenen en terug.

Gesocialiseerd naar mensen ben ik gelukkig wel! Zo zie je maar dat er heel wat moet gebeuren, vooraleer wij, honden, ons vertrouwen in de mensheid verliezen. Heel veel.

Ik werd in mijn asielperiode 1x geadopteerd. Ik leerde er om zindelijk te zijn, wat in het verleden niet noodzakelijk was. Rond mijn eetkom vertoonde ik voor het eerst problematisch gedrag. Dit heb ik het asiel ook nu. Vroeger was hier nooit sprake van. Ik zoek een baasje of bazinnetje dat hier rekening mee wil houden. Lukt het je alleen niet, dan zou het fijn zijn mocht hij/zij hiervoor hulp inschakelen. Ik wil er zelf ook vanaf, op naar een zorgeloos leventje!

Adoptie via:

Dierenasiel Gent
Noorderlaan 9
9000 Gent
09/222.53.03
info@dierenasielgent.be

Foto’s: VACHT Fotografie