Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Robin (©Julie Landrieu)

Geboortedatum: 2012 (schatting) – Geslacht: Reu – Ras: Labrador mix

Afkomst: Ik werd bij mijn eigenaar in beslag genomen na een triest leven aan de ketting. Volgens de buren blafte ik te veel aan diezelfde ketting en zo ging de bal aan het rollen. De jongere honden die niet aan de ketting lagen zijn helaas mogen blijven op voorwaarde van een groter hok. Ik denk nog dikwijls aan hen… Ik hoop dat ze niet hetzelfde lot beschoren zijn, én dat de bevoegde inspectiediensten dit in de toekomst goed opvolgen.

Kan in de wagen: Met de auto ga ik vlot mee, dus een uitstap naar een bos of een andere rustige omgeving kan best!
Kan met kinderen: Als ze hondentaal begrijpen.
Kan met katten: Ik heb nooit eerder samengeleefd met poezen.
Kan met andere honden: Een matching met een teefje is mogelijk.

Karakter: Na een carrière van +/- 9 jaar als bewakingsagent wil ik nu heel graag genieten van mijn pensioen, binnenshuis, al zal ik moeten wennen aan een dergelijke upgrade. Voor een downgrade zet ik geen poot meer onder een adoptiecontract, ik hoop dat je dat begrijpt.

Ik hoop ook dat ik ergens de ruimte en de tijd krijg om open te bloeien. Ik ben lief en aanhankelijk van nature, maar ik ben het niet gewend om overdonderd en heel erg gestuurd te worden, als dat niet in de lijn ligt van wat ik zelf wil of vertrouw. Het is dan ook erg belangrijk – zoals bij elke adoptie natuurlijk – om het advies op te volgen van mijn vaste begeleiders en trainers.

Naast lief en gezellig word ik door mijn begeleiders ook getypeerd als actief en energiek. Ik wandel op een rustig tempo aan de lijn en geniet van een uitstap, maar ik moet bekennen dat een halfuurtje op dit moment voor mij volstaat. Door onder meer strenge winters buiten aan de ketting zijn mijn ellebogen wat versleten. Meermaals per dag een halfuurtje lukt wel! Mits opbouw in tijd en qua spieren kan dit op termijn misschien wel langer en je hoort mij niet neen zeggen tegen een supplementje voor de gewrichten. Verder ben ik medisch in orde en ben ik gecastreerd. Ik ambieer geen kleine Robins.

Ik ben altijd in de mood voor een training. Zo gaat men in het asiel uitgebreid met mij aan de slag om mijn adoptiekansen te verhogen. Ik ben enorm op eten gericht, dus ideaal om me te trainen en me aan te tonen wat je van me verwacht. Lekkers neem ik rustig aan, en ik wil er ook een effort voor doen.

Naast objecten stelen, durf ik ook al eens iets lekkers te onteigenen. Een gezonde portie geduld en gezond verstand zijn daarbij essentieel. Raak je zelf snel geprikkeld of geïrriteerd, dan kan dit een vervelende eigenschap zijn, dat besef ik. We zullen sowieso stapsgewijs samen moeten opbouwen en fijne ruilacties moeten verkennen.

Als ik nog even mag vooruitblikken, dan zie ik een toekomst voor mij bij een alleenstaand baasje of koppels baasjes die in een landelijke omgeving wonen. Een prikkelarme omgeving… Een stadscentrum of een druk gezin zijn niet aan mij besteed. Een rustige, oude dag staat bovenaan mijn verlanglijstje! Dat is niet abnormaal na het leven dat ik de voorbije jaren noodgedwongen moest leiden, toch? In mijn dromen word ik geadopteerd door zachtaardige mensen die veel thuis zijn. 

Adoptie via:

Dierenasiel Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
+32 (0)11 69 53 07
info@dierenasielsinttruiden.be

Foto’s: Julie Landrieu (VACHT)