Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

LOUISE

Geboortedatum: °2018 – Geslacht: Teef – Ras: Herder X Dobermann

JulieLandrieu_DagboekAsielhond_SintTruiden_20201228_0100_cg
Julie Landrieu van VACHT

Geboortedatum: °2018 (geschat) – Geslacht: Teef – Ras: Kruising Herder X Dobermann

Afkomst: Samen met mijn ouders en zus zijn wij in het asiel beland. Het klinkt als een fijne familievakantie of -uitstap, maar de realiteit is anders… Wel krijgen we, na een inbeslagname, een fantastische kans op 4 nieuwe levens!

Een van mijn ouders is een Dobermann, de andere een Duitse Herder. Maakt dat van mij een dobberende herder? Een Duitse man sowieso niet. Ik ben een teefje, zoveel is zeker. Een vrolijk en energiek teefje!

Kan in de wagen: Ja, waar gaan we heen?
Kan met kinderen: Tieners passen in mijn ideale plaatje. Voor jonge kindjes ben ik misschien iets te druk en iets te onzeker.
Kan met katten: Ik heb geen ervaring met poezenbeesten.
Kan met andere honden: Een stabiele reu is welkom!

KarakterMijn zus Amy is iets rustiger dan ikzelf, ik ben de kwiekste van de twee. Iemand moet het zijn… maar daarom niet de minst lieve! Ik heb gewoon veel energie, zoals iedere andere jonge hond. Ik ben dan ook op zoek naar een actief baasje of stel baasjes, al dan niet met een stabiele reu die als grote of kleine broer kan fungeren. Een rustig en stabiel voorbeeld kan wonderen doen!

Eerlijk is eerlijk… Het asielleven maakt me nog vrij zenuwachtig, ik hoop dan ook tot rust te kunnen komen in een (h)echte thuis zonder al te veel prikkels. Als ik omring word door rust, dan vind ik zelf ook rust. Als ik mentaal word uitgedaagd, dan verscherp ik mijn brein. Als ik zachtaardig word begeleid, dan leer ik zelf meer. Kortom, als je wil, dan kan er veel. Heel veel. En dat is bij mij niet anders.

Ik ben nog jong én energiek, actief én soms ook reactief. Vergeef me dat ik soms nog overprikkeld geraak, of dat ik me nog niet als zelfzeker kan bestempelen. Mijn verleden was niet van die aard dat ik begeleid werd tot een zelfzeker, stabiel teefje.

Ik zet stappen nu, in de goede richting natuurlijk, dankzij de mensen die me begeleiden in dit 2de leven. Aan het verleden kan ik niets veranderen, aan de toekomst wel. Ik heb nog een heel leven voor me, dat kan ik toch niet binnen asielmuren slijten, hoe lief ze hier ook voor me zijn…

Mijn ideale thuis? Het asiel omschrijft die als volgt: “We zoeken mensen die bereid zijn met haar te trainen (op een beloningsgerichte manier) en die geen torenhoge verwachtingen koesteren. Louise zal misschien geen terrasje kunnen gaan doen, maar lange wandelingen in de bossen zijn zeker aan haar besteed. Neerploffen bij haar baasjes en genieten van de rust zal zeker hierop volgen.”

Na een wandeling kan ik even tot rust komen, maar ik heb niet veel tijd nodig om mijn batterij weer op te laden. En dan ben ik weer klaar voor de volgende activiteit! Maar er is ook goed nieuws: ik ben héél intelligent én nieuwsgierig. Met de nodige verrijking kan je héél ver komen. IQ-borden, snuffelroutes, enz vermijden dat je elke dag een halve marathon met me moet lopen, wees gerust!

Bij Dierenasiel Sint-Truiden heb ik vaste aandachtspersonen. ELKE is daar eentje van, ik laat haar dan ook graag aan het woord:

“Louise is een geweldige hond. Op het eerste zicht kan ze wat verlegen en waakzaam zijn, maar met ‘haar’ personen krijgt ze dag na dag meer vertrouwen in zichzelf en de wereld rond haar.
Ze is een slimme hond, die graag bijleert en nog liever haar baasje trots maakt. Benchtraining, snuffelwerk, muilkorftraining, commando’s… al deze zaken leert ze met volle aandacht aan en week na week boekt ze vooruitgang.
Louise is een actieve hond, die nood heeft aan voldoende uitdaging, maar spelen is natuurlijk ook leuk! Iets waarbij ze haar beentjes kan strekken zoals achter een bal of speelgoedje lopen, vindt ze geweldig. Op het terugbrengen zijn we nog aan het oefenen, maar haar speeltje ruilen voor een snoepje doet ze met plezier. Ze is een snoeperd, maar omwille van de stress in het asiel en het constant springen en ijsberen in haar ren/weide, komt er geen grammetje bij.

Dus heeft Louise een warme thuis nodig, waar ze helemaal kan openbloeien tot een aanhankelijke levensgenieter!”

Is je interesse gewekt? Dan kunnen we vrijblijvend kennismaken!

Adoptie via:

Dierenasiel Sint-Truiden
Bedrijvenstraat 5797
3800 Sint-Truiden
+32 (0)11 69 53 07
info@dierenasielsinttruiden.be

Foto’s: Julie Landrieu (VACHT)

 

Arianna Thiré van vzw Dagboek van een asielhond