Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Milo (©Evelien Monti)

Geboortedatum: 2009 – Geslacht: Reu – Ras: Mechelse herder

Afkomst: Sinds 24 oktober 2009 droom ik van een écht hondenleven, met alles erop en eraan. Liefdevolle baasjes, dagelijkse wandelingen, een mand bij de open haard, massa’s speeltjes en heerlijk lekkers. Het is helaas bij dromen gebleven… In werkelijkheid kreeg ik 11 jaar lang een arm en kil buitenleven in een kennel. Mijn job? Geen idee… Waken over mijn eigen kennel?

Op 2 april 2020 stonden mijn eigenaars me af aan het asiel. Ze zouden verhuizen, mijn kennel verhuisde niet mee.

Kan in de wagen: Tuurlijk, zijn we weg? 
Kan met kinderen: Op mijn oude dag verkies ik rust. 
Kan met katten: Ik vermoed van niet.
Kan met andere honden: Neen, andere honden zijn niet aan mij besteed.

Karakter: Ik paste me wonderwel aan aan het asielleven, ik kreeg ironisch genoeg een upgrade… Door de vele wandelingen in Brugge word ik nu héél fit bevonden voor mijn leeftijd. Mijn buurmannen en buurvrouwen kijken me na als ik door de asielgangen flaneer op weg naar een van mijn wandeldates. Een uur wandelen kan ik vlotjes en zelfs meermaals per dag, net als een potje apporteren op de speelweide! Ik gedraag me als een jong veulen, als ik mijn poten mag strekken. Hoe ik zo goed bewaard bleef? Misschien heb ik me gewoon opgespaard voor de laatste, beste jaren?

Ik ben énorm gehecht aan mijn vaste wandelaars, waardoor ik adoptanten soms niet de gewenste aandacht geef. Meerdere ontmoetingen en wandelingen zijn sowieso de beste aanpak voor mij, maar je moet met realistische verwachtingen komen. Laat ons rustig opbouwen en thuis een mooie band smeden, zo heb ik in de toekomst gegarandeerd enkel nog oog voor jou!

Hoe die ideale thuis er verder uitziet? Hoe minder mensen, hoe idealer voor mij. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik wil in alle rust en veiligheid van mijn laatste levensjaren kunnen genieten. Een alleenstaand iemand of een leuk koppel zou dus ideaal zijn…

In true Mechel style ben ik vrij eenhandig, met bezoek moet je dus voorzichtig zijn. Ervaring met Mechelse herders is zeker een pluspunt! Wat nog? Mensen die met me willen spelen, apporteren en zoekspelletjes doen, bij voorkeur naar worstjes. Vergis je dus niet, ik ben een actieve vogel. Ben je zelf al met pensioen of overwegend thuis? Idealer dan ideaal! Ik heb veel verloren tijd in te halen.

Tijdens de wandeling stap ik graag stevig door, zonder de omgeving uit het oog te verliezen. Alles heb ik gezien! Typisch voor mijn ras? Ongetwijfeld! Net als het feit dat ik mijn begeleider graag plezier…

Het ligt wel in mijn aard om me afwachtend op te stellen, dat was in het asiel ook duidelijk de eerste weken. Ik bewaarde graag afstand, mijn hart was al eens gebroken en mijn vertrouwen geschonden. Ik ben langzaam open gebloeid tot een hele fijne knul die geniet van een knuffel- of borstelsessie. Na het zwemmen vind ik het zalig om me tegen mijn begeleider te vleien tijdens een afdroogbeurt. Jawel, ik houd enorm veel van water en pootje baden! En van mijn begeleiders…

Ik ben klaar om mijn hart open te stellen voor een nieuw baasje, dat heb ik hier geleerd. Ben jij ook klaar voor mij? Dan moeten we vrijblijvend kennismaken, toch?

Adoptie via:

Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
050 32 09 66

Foto’s: Evelien Monti