Rescue Tails and Tales

vzw Dagboek van een asielhond

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Koba & Lisa (©VDB Foto’s)

Geboortedatum: 2018 – Geslacht: Teefjes – Ras: Rottweiler

Afkomst: We ruilden het warme, moederlijke nest voor een leven in de tuin. Van kleins af aan leefden we met ons tweeën buiten. Daar entertainden we onszelf door die tuin van ons te bewaken, tegen indringers die nooit kwamen, maar bon… Je bent jong, 3 jaar in ons geval, en je wil wat.

Onze baasjes stonden ons af na herhaaldelijke klachten van de buren, omdat onze dagtaak van waken en blaffen hen niet beviel. Ontredderd, omdat we onze vertrouwde cocon moesten verlaten en omdat we de grote wereld best eng vonden, kwamen we terecht bij Dierenbescherming Mechelen vzw.

Kan in de wagen: Als er plaats is voor 2!
Kan met kinderen: Liever niet.
Kan met katten: Die kennen we niet.
Kan met andere honden: Helaas hondenkaas!

Karakter: We zijn een stel onafscheidelijke zussen. Zie je een van ons, dan zie je ongetwijfeld ook de andere. Daarom worden we bij voorkeur samen herplaatst. Een absolute must is het niet, maar het is wel wenselijk. 

Bij aankomst in het asiel waren we helemaal het noorden kwijt. Alles wat we ooit gekend hadden was niet meer, en de nieuwe wereld vonden we eng. Een nieuwe omgeving, onbekende mensen en geblaf van soortgenoten om ons heen… We stelden ons dan ook terughoudend en wantrouwig op naar die nieuwe mensen die ons benaderden, nochtans met de beste bedoelingen, dat beseffen we nu.

Ondertussen zijn we al serieus opengebloeid. Ik (KOBA) bleek een echte allemansvriend(in) te zijn, mijn zus is nog steeds op haar hoede als ze je niet kent. Win je mijn vertrouwen, dan win je ook dat van Lisa. De beste strategie!
Je zal merken dat ik stabiel overkom, terwijl Lisa veel minder ontspannen is bij een eerste kennismaking. Gebruik mij dus gerust om ook haar hart te winnen!

Een andere manier om het vertrouwen te winnen? Een gouden tip: lekkers! We zijn allebei erg voedselgericht, maar we letten intussen ook op onze lijntjes.
Voel je je hart sinds gisteren iets sneller slaan bij onze aanblik? Dan moeten we misschien eens kennismaken. Je hebt niets te verliezen bij een vrijblijvende ontmoeting, behalve je hart natuurlijk, maar daar verzinnen we dan wel iets op!

We evolueren nog elke dag en we hopen dat dit op een dag ook opgemerkt wordt door de juiste persoon of personen. Hoe die ideale kandidaten eruitzien? Ervaring met honden, bij voorkeur onzekere honden, is een absolute must. Voor beginners zijn er tal van andere asielhonden beter geschikt. Eerlijk is eerlijk… Onze toekomstige baasjes hebben geen kleine kinderen noch andere dieren. We zijn op dat vlak onvoldoende gesocialiseerd. Erg jammer, maar het is wat het is…

We zoeken mensen die ermee om kunnen dat we tijd en geduld zullen vragen, om te ontdooien en te wennen aan de nieuwe wereld waar we deel van zullen uitmaken. Ruimte is eveneens belangrijk. We zijn een leven buitenshuis gewend, dus een tuin is zeker belangrijk. We willen graag leren hoe we ons binnenshuis moeten gedragen, maar de verwachtingen mogen niet te hoog gespannen zijn.

Bij iedere adoptie is het wenselijk dat de baasjes de eerste periode ook veel thuis vertoeven om een band te creëren, maar ook om voldoende tijd te hebben om ons te begeleiden na onze adoptie. Ons wantrouwen moet en zal sneller weggewerkt kunnen worden als we samen veel tijd kunnen doorbrengen. Mijn zus Koba heeft daar minder last van, zij komt sneller los in het bijzijn van onbekenden, ik heb daar meer problemen mee. Ik (LISA) durf te communiceren met een grom, het is aan jou om mijn communicatie te respecteren en niets te forceren. Kunnen we dat afspreken? Dat zou ik énorm fijn vinden! Ook zou ik het héél erg fijn vinden om samen met mijn zus te mogen verhuizen, zij is mijn steun en toeverlaat en kan me helpen in dat proces.

GETUIGENIS ASIEL
“De zussen kenden helemaal niets. Ze kenden ook geen commando’s zoals zitten, liggen, wachten enz. Daarin zijn ze ook heel hard in geëvolueerd! Ze zijn ook heel grote knuffelaars geworden. Ze duwen elkaar weg om bij jou te kunnen zijn om hun knuffeltjes te krijgen! Samen met nog een collega-vrijwilliger/vrijwilligster gaan we op stap. Koba is krachtig en durft wel doortrekken, Lisa daarintegen is rustiger. Naar soortgenoten en andere dieren toe is Koba heftig en Lisa negeert ze gewoon. Koba moet je echt bevelen om verder te gaan en je te volgen, terwijl Lisa gewoon voorbij wandelt.
Op de weide spelen de zusjes graag met elkaar. Daar doen ze trekspelletjes met de frisbee!”

 

Adoptie via:
Dierenbescherming Mechelen vzw
Slachthuislaan 3
2800 Mechelen
(BE) 015 20 52 87
(NL) +32 15 20 52 87
info@dierenbeschermingmechelen.be


Foto’s:
VDB Foto’s