STEUN DIT PROJECT

👀 PAND DIERENASIEL GEZOCHT  👀

Ik riep dit project in het leven om zogenaamd onherplaatsbare asielhonden toch aan een baasje te helpen. Met succes! Voor asielen verspreid over heel Vlaanderen herplaatste ik intussen 95% van de honden die in mijn dagboek de revue passeerden, meer bepaald langzitters, senioren, “moeilijke” rassen, duo’s, honden met een fysieke beperking of gedragsstoornis én ex-broodfok- of ex-labohonden.

Mijn ultieme levensdroom? Een eigen dierenasiel in Oost-Vlaanderen runnen. Niet zomaar éen asiel, maar eentje met dieren- én mensenwelzijn in het kwadraat, een doordacht management, hedendaagse marketing, gegarandeerde klantvriendelijkheid en een groot netwerk aan vrijwilligers én partners. Een asiel waar alle rassen welkom zijn en geen euthanasie wordt gepleegd om plaats te ruimen voor nieuwe dieren. Een asiel waar stevig gewerkt wordt aan eventuele issues en waar onherplaatsbare dieren in de meest comfortabele omstandigheden hun leven kunnen doorbrengen.

Om dit te realiseren ben ik uiteraard in eerste instantie op zoek naar de geschikte locatie én een pand. Waar? Ik woon zelf in Zele, tussen Lokeren en Dendermonde. Dus ik zoek een geschikte locatie in de buurt. Welke panden komen in aanmerking? Bij voorkeur een pand van een gemeente of stad, zodat geen al te hoge kosten moeten gemaakt worden bij opstart. Een andere mogelijkheid is een pand dat tegen een zachte  huur- of aankoopprijs in gebruik kan genomen worden. De bebouwde kom is geen optie, om groots protest van de buurtbewoners te vermijden. Een afgelegen pand op landbouwgebied of in industriegebied is ideaal.

Grote ambities? Dat besef ik maar al te goed! Het is uiteraard de bedoeling om klein te starten, samenwerkingen aan te gaan met steden en gemeentes in de regio en de nodige subsidies aan te vragen. Zonder een grote sponsor wordt deze droom erg moeilijk, zoveel is zeker. Dus sta je in stevige financiële schoenen, ben je een grote dierenvriend en ben je bereid mee te investeren? Neem contact op: dagboekvaneenasielhond@gmail.com.

Check zeker ook de Facebookpagina voor dagelijkse updates: https://www.facebook.com/dagboekvaneenasielhond/